Veelgestelde vragen

Wat is de bright ideas challenge?

De bright ideas challenge is een online challenge geschikt voor het digibord. De challenge daagt leerlingen van groep 7 en 8 uit om oplossingen te vinden voor mondiale uitdagingen. Zo helpen we met de voorbereiding op 2020, wanneer wetenschap- en technologie-onderwijs structureel onderdeel wordt van het curriculum.

Wie mag er meedoen?

Alle groepen 7 en 8 van alle scholen in Nederland mogen zich aanmelden!

Wanneer is de challenge?

De challenge loopt van 1 oktober 2019 tot en met 20 maart 2020. Alle ideeën dienen uiterlijk 20 maart 2020 ingeleverd te zijn.

Is deelname echt gratis?

Ja, deelname is helemaal gratis. Elke deelnemende leerkracht ontvangt ook gratis het bijbehorende lesmateriaal.

Hoe werkt de challenge in de praktijk?

Na goedkeuring van de aanmelding ontvangt de leerkracht gratis lesmateriaal en toegang tot het bright ideas platform. Via dit platform - gemaakt voor het digibord - en het lesmateriaal, wordt de challenge klassikaal stap voor stap doorlopen. Tijdens de challenge leert de klas over de uitdagingen van morgen en verzinnen de leerlingen ideeën ("bright ideas") als mogelijke oplossingen voor die uitdagingen.

Hoe kan onze klas meedoen?

Scholen worden per e-mail uitgenodigd. De leerkracht kan de klas ook zelf aanmelden via het aanmeldformulier.

Kan ik meer dan één klas aanmelden?

Indien je meer dan één klas (groep) wilt aanmelden, vul dan het aanmeldformulier meer dan één keer in.

Kan ik één login gebruiken voor meerdere klassen?

Wil je één login voor meerdere klassen? Meld dan alle klassen één voor één aan en vul daarbij steeds hetzelfde e-mailadres in. Uitleg: Je kunt meerdere klassen aanmelden door het aanmeldformulier meer dan één keer in te vullen (en te verzenden). Je vult voor iedere klas die je wilt aanmelden het formulier dus één keer (opnieuw) in. Als je daarbij steeds hetzelfde e-mailadres invult, kun je (na goedkeuring en activatie van de aanmeldingen) inloggen met dat ene e-mailadres als gebruikersnaam voor alle klassen. Je ziet dan, eenmaal ingelogd in het bright ideas platform, de actieve klas bovenin staan, en je kunt daar naar wens van klas switchen.

Wat gaan we precies maken tijdens de challenge?

De klas wordt opgedeeld in teams. Elk team maakt een tekening en een omschrijving van hun eigen "bright idea".

Kunnen we iets winnen?

Uit alle inzendingen maakt de jury een selectie van de meest originele, vernieuwende, verrassende en effectieve bright ideas. De 15 teams met de beste ideeen worden uitgenodigd voor een Tech-bootcamp waar zij samen met experts een prototype van hun uitvinding maken. De uiteindelijke 3 landelijke winnaars krijgen een mooie prijs.

Hoe kunnen onze bright ideas worden ingezonden?

Nadat alle stappen zijn afgevinkt, verschijnt er een link in het platform (het deel waarvoor je moet inloggen), waarmee je de ideeën kunt inzenden. Ook ontvangt de leerkracht een e-mail met diezelfde link. Link niet gevonden en niet ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Wanneer ontvangen we het gratis lesmateriaal?

De deelname wordt eerst bevestigd, daarna wordt het gratis lesmateriaal vanaf 1 oktober 2019 per post opgestuurd.

Wanneer ontvangen we inloggegevens voor het bright ideas platform?

De deelname wordt eerst bevestigd, daarna ontvangt de leerkracht een e-mail met een activatielink. Daarmee kan worden ingelogd op het bright ideas platform.

Ik heb onze klas aangemeld, maar geen lesmateriaal ontvangen.

Het lesmateriaal wordt verzonden naar de leerkracht op het adres van de school dat is ingevuld tijdens het aanmelden. Na aanmelden kan het tot 4 weken duren voordat het lesmateriaal wordt verzonden. Geen lesmateriaal ontvangen? Neem dan per e-mail contact met ons op.

Ik heb onze klas aangemeld, maar geen e-mail ontvangen.

De e-mail met link en login voor het digibord platform wordt verzonden naar het e-mailadres dat is ingevuld tijdens het aanmelden. Na aanmelden kan het 1 tot 2 weken duren voordat de e-mail wordt verzonden. De e-mail kwijt of niet ontvangen? Neem dan per e-mail contact met ons op.

Ik weet niet meer met welk e-mailadres ik mij heb aangemeld.

Neem contact met ons op, of meld je opnieuw aan.

Andere vragen?

Voor andere vragen, neem gerust contact met ons op!

Top