Veelgestelde vragen

Hier staan antwoorden op veelgestelde vragen over de bright ideas challenge.

Mag alleen groep 7 meedoen?

Ja, de challenge is inderdaad alleen bedoeld voor groep 7. Elke groep 7 in Nederland kan zich aanmelden!

Is deelname echt gratis?

Ja, deelname is helemaal gratis. Elke deelnemende groep 7 ontvangt ook gratis het bijbehorende lesmateriaal.

Hoe werkt de challenge in de praktijk?

Elke deelnemende klas wordt ingedeeld in een regio. Voor elke regio start de challenge op een andere datum. De leerkracht ontvangt voor de startdatum gratis lesmateriaal en een account waarmee de leerkracht kan inloggen op het bright ideas platform; het digibord platform waarop de challenge klassikaal stap voor stap wordt doorlopen. Tijdens de challenge leert de klas over de uitdagingen van morgen en verzint gaandeweg ideeën ("bright ideas") als mogelijke oplossingen voor die uitdagingen.

Hoe kan onze klas meedoen?

Alle scholen hebben per e-mail een uitnodiging gehad. Uitnodiging gemist? De leerkracht van groep 7 kan de klas ook zelf aanmelden via het aanmeldformulier.

Wat gaan we precies maken tijdens de challenge?

De klas wordt opgedeeld in maximaal zes teams. Elk team maakt een filmpje van 1 minuut, een tekening en een omschrijving van hun eigen "bright idea".

Kunnen we iets winnen?

Uit alle inzendingen maakt onze jury een selectie van de meest originele, vernieuwende, verrassende en effectieve bright ideas. De 15 beste ideeën – drie ideeën per regio – worden flink onder handen genomen. De winnende teams gaan aan tafel met een professionele ontwerper. Die ontwerper maakt vervolgens een echte VR visualisatie van hun bright idea. De 15 visualisaties zullen te bewonderen zijn op het Generation Discover Festival.

Hoe kunnen onze bright ideas worden ingezonden?

De leerkracht ontvang een e-mail met een link, waarmee de bright ideas kunnen worden ingezonden. Link niet ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Wanneer ontvangen we het gratis lesmateriaal?

Nadat de klas is aangemeld en de deelname is bevestigd, wordt het gratis lesmateriaal per post opgestuurd.

Wanneer ontvangen we inloggegevens voor het bright ideas platform?

Wanneer de klas is aangemeld, ontvangt de leerkracht een e-mail met een activatielink waarmee kan worden ingelogd op het bright ideas platform voor het digibord. Deze e-mail wordt kort voor de start van de challenge in de betreffende regio verzonden naar de leerkracht.

Ik heb onze klas aangemeld, maar geen activatielink ontvangen

Een e-mail met activatielink wordt verzonden naar het e-mailadres dat is ingevuld tijdens het aanmelden. Via die link kan er worden ingelogd op het bright ideas platform voor het digibord. De activatielink kwijt of niet ontvangen? Of vergeten welk e-mailadres is gebruikt tijdens het aanmelden? Neem dan per e-mail contact met ons op, wij sturen dan de activatielink nogmaals.

Andere vragen?

Voor andere vragen, neem gerust contact met ons op!

Top