Veelgestelde vragen

Wat is de bright ideas challenge?

De bright ideas challenge is een online challenge geschikt voor het digibord. De challenge daagt leerlingen van groep 7 en 8 uit om oplossingen te vinden voor mondiale uitdagingen. Zo helpen we met de voorbereiding op 2020, wanneer wetenschap- en technologie-onderwijs structureel onderdeel wordt van het curriculum.

Wie mag er meedoen?

Alle groepen 7 en 8 van alle scholen in Nederland mogen zich aanmelden!

Wanneer is de challenge?

De challenge loopt van 1 oktober 2018 tot en met 22 maart 2019. Alle ideeën dienen uiterlijk 22 maart ingeleverd te zijn.

Is deelname echt gratis?

Ja, deelname is helemaal gratis. Elke deelnemende leerkracht ontvangt ook gratis het bijbehorende lesmateriaal.

Hoe werkt de challenge in de praktijk?

Na goedkeuring van de aanmelding ontvangt de leerkracht gratis lesmateriaal en toegang tot het bright ideas platform. Via dit platform - gemaakt voor het digibord - en het lesmateriaal, wordt de challenge klassikaal stap voor stap doorlopen. Tijdens de challenge leert de klas over de uitdagingen van morgen en verzinnen de leerlingen ideeën ("bright ideas") als mogelijke oplossingen voor die uitdagingen.

Hoe kan onze klas meedoen?

Scholen worden per e-mail uitgenodigd. De leerkracht kan de klas ook zelf aanmelden via het aanmeldformulier.

Kan ik meer dan één klas aanmelden?

Indien je meer dan één klas (groep) wilt aanmelden, vul dan het aanmeldformulier meer dan één keer in.

Wat gaan we precies maken tijdens de challenge?

De klas wordt opgedeeld in teams. Elk team maakt een filmpje van 1 minuut, een tekening en een omschrijving van hun eigen "bright idea".

Kunnen we iets winnen?

Uit alle inzendingen maakt de jury een selectie van de meest originele, vernieuwende, verrassende en effectieve bright ideas. Ook kun je zelf stemmen voor de publieksprijs. De beste ideeën worden flink onder handen genomen; er wordt een echte VR visualisatie van jullie bright idea gemaakt! De winnende ideeën zullen te bewonderen zijn op het Generation Discover festival en 3 landelijke winnaars krijgen een mooie prijs.

Hoe kunnen onze bright ideas worden ingezonden?

De leerkracht ontvangt een e-mail met een link, waarmee de bright ideas kunnen worden ingezonden. Link niet ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Wanneer ontvangen we het gratis lesmateriaal?

De deelname wordt eerst bevestigd, daarna wordt het gratis lesmateriaal per post opgestuurd.

Wanneer ontvangen we inloggegevens voor het bright ideas platform?

De deelname wordt eerst bevestigd, daarna ontvangt de leerkracht een e-mail met een activatielink. Daarmee kan worden ingelogd op het bright ideas platform.

Ik heb onze klas aangemeld, maar geen lesmateriaal ontvangen.

Het lesmateriaal wordt verzonden naar de leerkracht op het adres van de school dat is ingevuld tijdens het aanmelden. Na aanmelden kan het tot 4 weken duren voordat het lesmateriaal wordt verzonden. Geen lesmateriaal ontvangen? Neem dan per e-mail contact met ons op.

Ik heb onze klas aangemeld, maar geen e-mail ontvangen.

De e-mail met link en login voor het digibord platform wordt verzonden naar het e-mailadres dat is ingevuld tijdens het aanmelden. Na aanmelden kan het 1 tot 2 weken duren voordat de e-mail wordt verzonden. De e-mail kwijt of niet ontvangen? Neem dan per e-mail contact met ons op.

Ik weet niet meer met welk e-mailadres ik mij heb aangemeld.

Neem contact met ons op, of meld je opnieuw aan.

Kan ik één login (voor het digibord platform) gebruiken voor meerdere klassen?

Het is mogelijk om meerdere klassen aan te maken per login. Dit kan worden ingesteld in het platform zelf.

Andere vragen?

Voor andere vragen, neem gerust contact met ons op!

Top