Veelgestelde vragen

Hier staan antwoorden op veelgestelde vragen over de bright ideas challenge.

Mag alleen groep 7 meedoen?

Ja, de challenge is inderdaad alleen bedoeld voor groep 7. Elke groep 7 in Nederland kan zich aanmelden!

Is deelname echt gratis?

Ja, deelname is helemaal gratis. Elke deelnemende groep 7 ontvangt ook gratis het bijbehorende lesmateriaal.

Hoe werkt de challenge in de praktijk?

De leerkracht ontvangt voor de startdatum gratis lesmateriaal en een account waarmee de leerkracht kan inloggen op het bright ideas platform. Via dit platform, gemaakt voor het digibord, wordt de challenge klassikaal stap voor stap doorlopen. Tijdens de challenge leert de klas over de uitdagingen van morgen en verzint gaandeweg ideeën ("bright ideas") als mogelijke oplossingen voor die uitdagingen.

Hoe kan onze klas meedoen?

Scholen worden per e-mail uitgenodigd. De leerkracht van groep 7 kan de klas ook zelf aanmelden via het aanmeldformulier.

Wat gaan we precies maken tijdens de challenge?

De klas wordt opgedeeld in teams. Elk team maakt een filmpje van 1 minuut, een tekening en een omschrijving van hun eigen "bright idea".

Kunnen we iets winnen?

Uit alle inzendingen maakt onze jury een selectie van de meest originele, vernieuwende, verrassende en effectieve bright ideas. De 15 beste ideeën – drie ideeën per regio – worden flink onder handen genomen. De winnende teams gaan aan tafel met een professionele ontwerper. Die ontwerper maakt vervolgens een echte VR visualisatie van hun bright idea. De 15 visualisaties zullen te bewonderen zijn op het Generation Discover Festival.

Hoe kunnen onze bright ideas worden ingezonden?

De leerkracht ontvang een e-mail met een link, waarmee de bright ideas kunnen worden ingezonden. Link niet ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Andere vragen?

Voor andere vragen, neem gerust contact met ons op!

Top