Veelgestelde vragen

Wat is Generation Discover?

Generation Discover is een serie onvergetelijke ervaringen voor scholieren op het gebied van wetenschap en technologie. De bright ideas challenge is er daar één van! Lees hier meer over Generation Discover.

Wat is de bright ideas challenge?

De bright ideas challenge is een online challenge geschikt voor het digibord. De challenge daagt leerlingen van groep 7 en 8 uit om oplossingen te vinden voor mondiale uitdagingen. Zo helpen we met de voorbereiding op wanneer wetenschap- en technologie-onderwijs structureel onderdeel wordt van het curriculum.

Wie mag er meedoen?

Alle groepen 7 en 8 van alle scholen in Nederland mogen zich aanmelden!

Wanneer is de challenge?

De bright ideas challenge editie 2020/2021 is afgelopen. Editie 2021/2022 gaat na de zomervakantie van start, de inschrijving daarvoor is nu al geopend!

Is deelname echt gratis?

Ja, deelname is helemaal gratis. Elke deelnemende leerkracht ontvangt ook gratis het bijbehorende lesmateriaal.

Hoe werkt de challenge in de praktijk?

Na goedkeuring van de aanmelding ontvangt de leerkracht gratis lesmateriaal en toegang tot het bright ideas platform. Via dit platform - gemaakt voor het digibord - en het lesmateriaal, wordt de challenge klassikaal stap voor stap doorlopen. Tijdens de challenge leert de klas over de uitdagingen van morgen en verzinnen de leerlingen ideeën ("bright ideas") als mogelijke oplossingen voor die uitdagingen.

Hoe kan onze klas meedoen?

Scholen worden per e-mail uitgenodigd. De leerkracht kan de klas ook zelf aanmelden via het aanmeldformulier.

Kan ik meer dan één klas aanmelden?

Indien je meer dan één klas (groep) wilt aanmelden, vul dan het aanmeldformulier meer dan één keer in.

Kan ik één login gebruiken voor meerdere klassen?

Wil je één login voor meerdere klassen? Meld dan alle klassen één voor één aan en vul daarbij steeds hetzelfde e-mailadres in. Uitleg: Je kunt meerdere klassen aanmelden door het aanmeldformulier meer dan één keer in te vullen (en te verzenden). Je vult voor iedere klas die je wilt aanmelden het formulier dus één keer (opnieuw) in. Als je daarbij steeds hetzelfde e-mailadres invult, kun je (na goedkeuring en activatie van de aanmeldingen) inloggen met dat ene e-mailadres als gebruikersnaam voor alle klassen. Je ziet dan, eenmaal ingelogd in het bright ideas platform, de actieve klas bovenin staan, en je kunt daar naar wens van klas switchen.

Wat gaan we precies maken tijdens de challenge?

De klas wordt opgedeeld in teams. Elk team maakt een tekening en een omschrijving van hun eigen "bright idea".

Kunnen we iets winnen?

Uit alle inzendingen maakt de jury een selectie van de meest originele, vernieuwende, verrassende en effectieve bright ideas. De winnende teams krijgen speciaal bericht!

Hoe kunnen onze bright ideas worden ingezonden?

In het bright ideas platform vind je in het menu de knop 'Bright ideas inzenden'. Daarmee kunnen de presentaties worden ingezonden. Ook ontvangt de leerkracht na het doorlopen van alle stappen een e-mail met een inzendlink. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Wanneer ontvangen we het gratis lesmateriaal?

De deelname wordt eerst bevestigd, daarna wordt het gratis lesmateriaal toegestuurd.

Wanneer ontvangen we inloggegevens voor het bright ideas platform?

De deelname wordt eerst bevestigd, daarna ontvangt de leerkracht een e-mail met een activatielink. Daarmee kan worden ingelogd op het bright ideas platform.

Ik heb onze klas aangemeld, maar geen materiaal ontvangen.

Na aanmelden kan enkele weken duren voordat je bericht krijgt wordt verzonden. Sowieso wordt het materiaal pas na de zomervakantie toegestuurd.

Ik weet niet meer met welk e-mailadres ik mij heb aangemeld.

Neem contact met ons op, of meld je opnieuw aan.

Andere vragen?

Voor andere vragen, neem gerust contact met ons op!

Top