Jury 2017/2018

Na het insturen van jullie ideeën selecteert een professionele jury de ideeën die het meest origineel, vernieuwend en effectief zijn. Maak hier kennis met de jury van de bright ideas challenge 2017/2018. De jury voor 2018/2019 wordt later bekendgemaakt!

Buddy Vedder Foto: Jasper Suykr

Buddy Vedder

Waarschijnlijk ken je Buddy Vedder van Goede Tijden Slechte Tijden, of als presentator bij de AVROTROS van onder andere de Lang Leve de Muziekshow. Hij is acteur, presentator en performer. Juist daarom zal hij ook de uiteindelijke winnaars bekendmaken tijdens het Generation Discover festival op 17 oktober. Buddy krijgt veel energie van alle slimme ideeën die worden ingezonden en vindt het leuk om samen met jullie na te denken over hoe jullie in de toekomst wetenschap en technologie kunnen gebruiken. Kortom, de rol als jurylid van de bright ideas challenge is op zijn lijf geschreven!

Alice Elliott

Alice Elliott

Alice Elliott is al bijna haar hele leven bezig met energie. Ze vindt het iets magisch hebben! Daarom is het voor haar belangrijk dat jullie ook in aanraking komen met wetenschap en technologie en zélf ontdekken hoe leuk het is. Alice werkt al meer dan 15 jaar voor Shell en zit in een speciaal team dat nadenkt over duurzame energieoplossingen in Nederland. Ze is druk bezig met waterstof, schone energie en energieopslag. Dit maakt haar het perfecte expert jurylid voor de bright ideas challenge. Ze hoopt dat jullie de rest van je leven blijven nadenken over creatieve energie-oplossingen, want dat is hard nodig!

Pierre Wind

Pierre Wind

Pierre Wind is al zijn hele leven met voedsel bezig, hij is namelijk kok. Je kent hem misschien van kookprogramma’s op televisie, of als de ZappKok van ZappLive. Wist je dat hij ook smaaklessen geeft op basisscholen in samenwerking met de Wageningen Universiteit? Pierre heeft als chef-kok in verschillende restaurants gewerkt en bijzondere prijzen gewonnen! Pierre weet heel veel over eten en vindt het fantastisch dat hij als jurylid van de bright ideas challenge dit jaar de landelijke voedselprijs mag uitreiken op de eerste dag van het Generation Discover festival.

Jan Klok

Jan Klok

Jan Klok is onderzoeker en uitvinder. Hij reist de wereld rond met als doel fabrieken minder water te laten gebruiken. Het resultaat? Fabrieken gebruiken nu tot 90% minder water! Bij zijn reizen komt Jan vaak waterproblemen tegen waar nog geen duurzame oplossing voor is. Hij duikt dan weer het laboratorium in om nieuwe ideeën te bedenken en testen. Het liefst doet hij dit met jonge onderzoekers die creatieve oplossingen durven te bedenken, net zoals jullie! Jan is daarom ook razend benieuwd naar de ideeën en vindt het super leuk dat hij dit jaar het jurylid op het gebied van water is bij de bright ideas challenge.

Jullie idee in Virtual Reality?

De winnende bright ideas die volgens de jury het meest origineel, vernieuwend, verrassend en effectief zijn, worden door een specialist uitgewerkt in een professionele VR-visualisatie. Zo komen de winnende bright ideas echt tot leven!

Bekijk de winnende ideeën van 2017/2018

Top