De jury

Na het insturen van jullie ideeën selecteert een professionele jury de ideeën die het meest origineel, vernieuwend en effectief zijn. Maak hier kennis met de jury van de bright ideas challenge 2016/2017.

Dylan Haegens

Dylan Haegens

Jurylid Dylan Haegens (24) is een van Nederlands’ bekendste YouTubers. Dylan wil jullie graag op een leuke manier stimuleren om na te denken over oplossingen voor grote uitdagingen. Hij heeft zelf een top 10-serie gemaakt die te zien is op zijn YouTube kanaal vol met experimenten die met wetenschap en technologie te maken hebben. Bekijk de video hier. Dylan vindt het een geweldige eer dat hij als jurylid van de bright ideas challenge jullie creatieve ideeën mag beoordelen.

Buddy Vedder © Nico Kroon AVROTROS

Buddy Vedder

Waarschijnlijk kennen jullie Buddy Vedder (22) van Goede Tijden Slechte Tijden, of van het muziekprogramma Zapp Kids Top 20. Hij is acteur, presentator en performer. Juist daarom zal hij ook de uiteindelijke winnaars bekendmaken tijdens het Generation Discover Festival op 4 oktober. Buddy krijgt veel energie van alle slimme ideeën die door jullie worden ingezonden en vindt het leuk om samen met jullie na te denken over hoe jullie in de toekomst wetenschap en technologie kunnen gebruiken. Kortom, de rol als jurylid van de bright ideas challenge is op zijn lijf geschreven!

Ben Feringa

Ben Feringa (energie expert)

Misschien zag je laatst samen met je ouders in het nieuws iets over een Nederlander die de Nobelprijs voor scheikunde won? Dan ging dat over Ben Feringa! Als wetenschapper doet hij onderzoek naar de wonderlijke wereld van moleculen. Een molecuul is zo klein dat je dit niet met je ogen kan zien. Wist je dat Ben als wetenschapper ook een aantal jaar voor Shell heeft gewerkt? Als jongen was Ben vroeger al erg nieuwsgierig en wilde hij alles over natuurverschijnselen weten. Op school werd scheikunde dan ook zijn lievelingsvak. Met zijn enorme kennis en passie voor techniek is deze energie expert het perfecte jurylid om jullie briljante ideeën te beoordelen. Ben weet namelijk hoe belangrijk het is om al op jonge leeftijd bezig te zijn met techniek en wetenschap!

Néné Barry

Néné Barry (water expert)

Nieuwe ideeën bedenken om de wereld efficiënter maken is waar Néné het liefst mee bezig is. Als consultant op het gebied van water, bedenkt zij innovatieve en integrale oplossingen voor drinkwater in Nederland. Ook is ze inmiddels bekend in het buitenland om haar kennis over dit onderwerp. Zo werkte ze bijvoorbeeld aan een deltaproject in Bangladesh, waarbij ze écht met creatieve oplossingen moest komen omdat daar wel 50 rivieren samenkomen. Néné vindt het zoeken naar oplossingen voor problemen harstikke interessant. Als jurylid van de bright ideas challenge is ze daarom erg benieuwd naar jullie slimme ideeën om onze samenleving in de toekomst een stukje beter te maken.

Atze Jan van der Goot

Atze Jan van der Goot (voedsel expert)

Kan je het je voorstellen, iemand die de hele dag proefjes met eten doet? Atze is een échte duurzame voedseltechnoloog. Hij is de uitvinder van de eerste 100% plantaardige biefstuk ter wereld. Door zijn technologische uitvinding, die 90% energiezuiniger is dan de bestaande methodes, kan er nu op basis van eiwitten uit soja plantaardige biefstuk gemaakt worden. Atze wil met zijn onderzoeken de voedselindustrie veranderen, en hoopt dat we in de toekomst meer vleesvervangers zullen gaan eten omdat dit beter is voor het milieu. Als voedsel expert in de jury is hij heel benieuwd hoe jullie met jullie creatieve ideeën de wereld op de kop gaan zetten.

Jullie idee in Virtual Reality?

De winnende bright ideas die volgens de jury het meest origineel, vernieuwend, verrassend en effectief zijn, worden door een specialist uitgewerkt in een professionele VR-visualisatie. Zo komen de winnende bright ideas echt tot leven!

Bekijk de winnende ideeën

Top