De Jury

Na het insturen van jullie ideeën selecteert een professionele jury de ideeën die het meest origineel, vernieuwend en effectief zijn. De jury leden voor de bright ideas challenge 2019/2020 worden later in het schooljaar bekend gemaakt.

Bekijk hieronder de juryleden van de vorige editie van bright ideas challenge 2018/2019.

Klaas van Kruistum

Klaas van Kruistum

Klaas van Kruistum ken je misschien als radio- en televisiepresentator van verschillende populaire kinderprogramma’s met leuke bekende gasten, gadgets & trends, maffe filmpjes en stoere thema’s als wetenschap. Denk aan Checkpoint, dat hij 10 seizoenen lang presenteerde. Of ken je hem ook van zijn YouTube kanaal, zijn online serie Klaas komt Kieken en zijn Instagram account?! Met al zijn ervaring als presentator en zijn interesse in wetenschap en techniek presenteert hij de prijsuitreiking op 23 mei 2019. Ook zal hij zijn kennis en kunde inzetten als jurylid om uit de 15 geselecteerde ideeën een winnaar te kiezen in de 3 categorieën.

Alice Elliott

Alice Elliott

Alice Elliott is al bijna haar hele leven bezig met energie. Ze vindt het iets magisch hebben! Daarom is het voor haar belangrijk dat jullie ook in aanraking komen met wetenschap en technologie en zélf ontdekken hoe leuk het is. Alice werkt al meer dan 15 jaar voor Shell en zit in een speciaal team dat nadenkt over duurzame energieoplossingen in Nederland. Ze is druk bezig met waterstof, schone energie en energieopslag. Dit maakt haar het perfecte expert jurylid voor de bright ideas challenge. Ze hoopt dat jullie de rest van je leven blijven nadenken over creatieve energie-oplossingen, want dat is hard nodig!

Toine Timmermans

Toine Timmermans

Toine Timmermans is bijna 30 jaar verbonden aan de Wageningen Universiteit & Reseach. Hij houdt zich bezig met het terugdringen van voedselverspilling. Ook is hij directeur van de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, met het ambitieuze doel om voedselverspilling in Nederland terug te dringen met 50% in 2030, en daarmee koploper te worden in de wereld. “Hoe #verspillingsvrij ben jij?” is bedoeld om jullie aan het denken te zetten, zodat we het met z’n alleen normaal vinden om ons voedsel te gebruiken waar het voor bedoeld is: om op te eten. Een echte gedragsverandering van de maatschappij begint bij jullie. De Jeugd! Dus kom maar op met jullie goede ideeën om voedselverspilling tegen te gaan. Toine is opzoek naar honderden pure winst oplossingen en innovaties, dus hij kijkt als jurylid uit naar de betekenisvolle bright ideas.

Jan Klok

Jan Klok

Jan Klok is onderzoeker en uitvinder. Hij reist de wereld rond met als doel fabrieken minder water te laten gebruiken. Het resultaat? Fabrieken gebruiken nu tot 90% minder water! Bij zijn reizen komt Jan vaak waterproblemen tegen waar nog geen duurzame oplossing voor is. Hij duikt dan weer het laboratorium in om nieuwe ideeën te bedenken en testen. Het liefst doet hij dit met jonge onderzoekers die creatieve oplossingen durven te bedenken, net zoals jullie! Jan is daarom ook razend benieuwd naar de ideeën en vindt het super leuk dat hij dit jaar het jurylid op het gebied van water is bij de bright ideas challenge.

Bekijk de winnende ideeën van 2018/2019

Top