Partners

Shell organiseert de bright ideas challenge samen met partners.

Marineterrein Amsterdam

Marineterrein Amsterdam

De Generation Discover bright ideas hub staat op het Marineterrein Amsterdam. Het Marineterrein is een oase van rust en aandacht midden in een dynamische stad. Ondernemers, wetenschappers en wereldburgers werken er samen aan vernieuwende ideeën en projecten die bijdragen aan flexibele, toekomstbestendige stad. Stap voor stap verandert het van een gesloten gebied naar een nieuw en waardevol onderdeel van de buurt, de stad en het land. Het Generation Discover initiatief van Shell sluit prachtig aan bij de ontwikkelingen van het Marineterrein als dé plek waar innovaties ontstaan en getest worden. Jong talent is van groot belang bij deze ontwikkelingen. Liesbeth Jansen (directeur Bureau Marineterrein): Zo zijn we op dit moment bijvoorbeeld bezig met het testen van een slim dak om de stad van de toekomst gezonder te maken. Op het Marineterrein werken we samen aan deze toekomst en dat is precies wat de bright ideas challenge ook doet. Zie www.marineterrein.nl.

Maritiem Museum - Offshore Experience

Maritiem Museum Rotterdam

Offshore Experience - De zoektocht naar energie

Zonder energie kunnen we niet leven. Onze computers staan de hele dag aan, we koken, we verwarmen onze huizen, kijken tv en kunnen geen seconde zonder ons mobieltje. We hebben steeds meer behoefte aan energie. Om aan die groeiende vraag te voldoen, winnen we ook energie op zee. Offshore, dus. En dat is bepaald niet makkelijk.

Ga in de 'Offshore Experience' in het Maritiem Museum Rotterdam met je klas op een uitdagende zoektocht naar energie op zee uit olie, gas en wind. Je waant je door de 360 graden filmprojectie aan boord van een platform op zee en drie kilometer onder water. Ervaar in spelsimulaties zélf hoe offshore werknemers hun uitdagende werk op zee weten te klaren. Lukt het je bijvoorbeeld om een helikopter naar het platform te begeleiden? Om de meest geschikte locatie voor een windmolen op zee te vinden? Om bij drie meter hoge golven een container vanaf een schip aan boord van het platform te hijsen? En wat vind jullie klas het beste duurzame idee voor de toekomst? De wind op zee is altijd hard en de golven zijn soms metershoog. Durf je het aan?
Kijk voor een impressie op www.maritiemmuseum.nl/offshore-experience.

Top