Winnaars 2017/2018

Tijdens het schooljaar 2017/2018 heeft een recordaantal basisschoolklassen meegedaan aan de bright ideas challenge. Bijna 30.000 basisschoolleerlingen werden uitgedaagd om slimme oplossingen te bedenken voor wereldproblemen op het gebied van energie, water en voedsel.

Een broek die energie opwekt door wrijving en beweging. Platformen met akkers op zee om voedsel op te verbouwen met gezuiverd zeewater. Een robot die regenwater opvangt en zuivert, maar ook planten in de tuin water geeft. Dit zijn de hoofdprijswinnaars van de bright ideas challenge 2017/2018. Bekijk hieronder alle winnaars. Dit jaar ook meedoen? Meld je klas dan snel aan!

Hoofdprijswinnaars 2017/2018

  • In de categorie energie won de Paulusschool uit Utrecht met een broek die energie opwekt.
  • In de categorie voedsel won het idee “Akkers op Zee”, bedacht door basisschoolleerlingen van de Drie-eenheid uit Oldenzaal.
  • Leerlingen van basisschool Slingertouw uit Eindhoven pakten in de categorie water de hoofdprijs met hun “Waterrobot”.

Publieksprijs

Tot slot werd de publieksprijs uitgereikt. Nederland stemde massaal op het idee van de Pastoor van Ars school uit Lichtenvoorde met hun idee voor “een slimme boot”. De kinderen bedachten een vuilnisboot met kleine visnetten en ingebouwde camera’s, waardoor het vuil uit het water wordt gezeefd en zeedieren met rust worden gelaten.

Regiowinnaars binnen het thema "Energie"

De Paulusschool in Utrecht won met een broek die energie opwekt de prijs in de categorie Energie. Een broek die energie opwekt door wrijving en beweging. Via een oplader in je broekzak wordt je smartphone gelijk opgeladen.

Regiowinnaars binnen het thema "Voedsel"

In de categorie Voedsel had basisschool de Drie-eenheid uit Oldenzaal het winnende idee met "Akkers op zee", zeeplatformen waarop voedsel met gezuiverd zeewater verbouwd kan worden.

Regiowinnaars binnen het thema "Water"

Basisschool Slingertouw pakten in de categorie Water de hoofdprijs met hun "Waterrobots" die regenwater opvangen en zuiveren, maar ook de planten in de tuin water geven.

Top