Winnaars 2018/2019

Dit is een winnend idee van 2018/2019:

"De Schimmelverwijderaar"

Voedsel

School: Juliana van Stolberg

Idee: "De Schimmelverwijderaar"

Bright idea 2018/2019.

Team #Teamgenies uit groep 7 van de Juliana van Stolbergschool heeft De Schimmelverwijderaar bedacht. Hiermee worden schimmels met lazers verwijderd.

Dit zijn de winnaars van de bright ideas challenge editie 2018/2019! Uit inzendingen van bijna 34.000 basisschoolleerlingen uit heel Nederland heeft de jury 15 winnaars gekozen, 5 ideeën per thema (Energie, Water en Voedsel). De winnaars zijn tijdens de finale op donderdag 23 mei 2019 bekendgemaakt.

Hoofdprijswinnaars 2018/2019

  • In de categorie Energie wint basisschool De Wilgenburg uit Zwolle met hun Zonneflex, een luxaflex die energie opvangt van zonnestralen.
  • In de categorie Water wint de Z.W.Z.-buis van Basisschool Het Mozaïek uit Nieuw-Vennep. Deze ZoutWaterZuivering-buis haalt water uit zee en kookt en filtert het, zodat water getapt kan worden in landen met zoetwaterschaarste.
  • In de categorie Voedsel wint de Groen van Prinstererschool uit Kampen met hun idee getiteld Voedselverspilling Tegengaan, waarbij met drones efficiënt voedsel besteld kan worden en het overige eten verdeeld wordt onder de minderbedeelden.

Alle winnende ideeën

Foto's van de prijsuitreiking

«
»
Cardboard VR

Bekijk de winnende ideeën in Virtual Reality met de bright ideas VR app!

De bright ideas VR app bevat alle 15 winnende bright ideas, prachtig uitgewerkt in VR! Het leukste is om je telefoon dan ook in een cardboard VR te doen!

Je kunt de VR video's ook bekijken via YouTube.

Top