Winnaars 2018/2019

Dit is een winnend idee van 2018/2019:

Water

School: Koningin Wilhelminaschool

Idee: "The Watertile"

Bright idea 2018/2019.

Dit team uit de verrijkingsgroep van de Koningin Wilhelminaschool heeft The Watertile ontworpen. Deze tegel vangt regenwater op en filtert en vervoert het. Er zit ook een schoonmaakauto bij, die één keer per maand alle zeefjes langsgaat.

De winnaars van de bright ideas challenge 2018/2019 zijn bekend! Uit inzendingen van bijna 34.000 basisschool leerlingen uit heel Nederland heeft een jury 15 finalisten geselecteerd, 5 ideeën per thema (Energie, Water en Voedsel). De 3 winnaars zijn tijdens de finale op donderdag 23 mei bekendgemaakt.

De winnende ideeën 2018/2019

  • In de categorie Energie wint basisschool De Wilgenburg uit Zwolle met hun ‘Zonneflex’ idee, een luxaflex die energie opvangt van zonnestralen.
  • In de categorie Water wint de ‘Z.W.Z.-buis’. De ZoutWaterZuivering-buis haalt water uit zee en kookt en filtert het, zodat water getapt kan worden in landen met zoetwaterschaarste. Dit idee werd bedacht door Basisschool Het Mozaïek uit Nieuw-Vennep.
  • In de categorie Voedsel wint de Groen van Prinstererschool uit Kampen met hun idee om voedselverspilling tegen te gaan door middel van drones, waarbij efficiënt voedsel besteld kan worden en het overige eten verdeeld wordt onder de minderbedeelden.

Alle finalisten

Foto's van de prijsuitreiking

«
»
Cardboard VR

Bekijk de winnende ideeën in Virtual Reality met de Bright Ideas VR App!

De Bright Ideas VR app bevat alle 15 winnende bright ideas, prachtig uitgewerkt in VR! Het leukste is om je telefoon dan ook in een cardboard VR te doen!

Je kunt de VR video's ook bekijken via YouTube.

Top