Winnaars

Uit honderden ideeën vanuit het hele land werden 15 regionale winnaars geselecteerd. Tijdens de openingsdag van de tweede editie van het Generation Discover festival werden de drie landelijke winnaars van de bright ideas challenge 2017 en de publieksprijs bekendgemaakt.

De prijzen werden uitgereikt door een indrukwekkende jury bestaande uit: Nobelprijswinnaar en energie-expert prof. Ben Feringa, waterexpert Néné Barry, voedselexpert Atze Jan van der Goot, YouTube-sensatie Dylan Haegens, en acteur en presentator Buddy Vedder.

Zit in jouw klas die uitvinder in de dop die volgend jaar op het podium staat? Schrijf jouw klas nu in!

Video: Winnaars bright ideas challenge 2016/2017


Generation Discover bright ideas challenge 2016 - 2017

Cardboard VR

Bekijk de winnende ideeën in Virtual Reality met de Bright Ideas VR App!

De Bright Ideas VR app bevat alle 15 winnende bright ideas, prachtig uitgewerkt in VR! Het leukste is om je telefoon dan ook in een cardboard VR te doen!

Je kunt de VR video's ook bekijken via YouTube.

Winnaars bright ideas challenge 2016/2017

Winnende ideeën binnen het thema "Energie"

Het team van de Liduina Basisschool uit Den Haag won met hun idee “Flying Dutch Man”. Zij bedachten een creatieve manier om energie op te wekken met afvoerwater, door kleine propellers te plaatsen in de afvoerleiding van wasbakken, douches en WC’s. Zo wek je met stromend water uit de kraan energie op! De jury was onder de indruk van hoe het team nadenkt over het hergebruiken van bronnen.

Winnende ideeën binnen het thema "Voedsel"

Het team van de OBS Montessorischool uit Emmen bedacht de “Farm Cube”. Dit is een voedselplatform op zee, dat gebruik maakt van gefilterd zeewater voor het verbouwen van de gewassen. De jury vond het bijzonder hoe zij gebruik maakten van de ruimte op zee.

Winnende ideeën binnen het thema "Water"

Het team van de basisschool Kameleon-Eureka uit Den Helder verraste de jury met hun “Waterwalker”. Dit is een draagbaar apparaat om drinkwater uit de lucht te halen door middel van een koelsysteem. De jury vond het idee slim bedacht en was onder de indruk van de uitwerking van het ontwerp.

Publieksprijs

Nederland stemde massaal op het idee van de Liduina Basisschool uit Den Haag met hun idee “Flying Dutch Man”. Deze ontdekkers van de toekomst gingen daarom met maar liefst twee prijzen naar huis!

VR headgear

De prijsuitreiking

De bekendmaking van de winnaars van de vorige challenge was op woensdag 4 oktober tijdens het gratis Generation Discover Festival.

Dit jaar ook meedoen? Je kunt je nu aanmelden voor de bright ideas challenge 2017/2018!

Top